12/09/15

Noord-Brabant akkoord met bijdrage aan F-35-motorenonderhoud


Noord-Brabant akkoord met bijdrage aan F-35-motorenonderhoud Woensdrecht

De provincie Noord-Brabant besloot vandaag bij te dragen aan de financiering voor de nieuwe motorenonderhoudsfaciliteit F-35 op Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW). De provincie stemde vandaag in met een bijdrage van 25%.

Defensie en Economische Zaken zetten vaart achter het project, zodat de motorenonderhoudsfaciliteit in 2019 kan draaien. Dan komen ook de eerste F-35 toestellen naar Nederland.

Italiaanse F-35 motoren

Eerder dit jaar kwam Defensie overeen dat in Woensdrecht ook de Italiaanse F-35-motoren worden onderhouden. Mogelijk volgt later nog het onderhoud aan de motoren van andere landen. De faciliteiten en middelen worden eigendom van Defensie. Het onderhoud gebeurt door een private partner, net als nu bij de F-16 motoren.

Commodore Mario Verbeek, commandant LCW is blij met de nieuwbouw. “Ik ben verheugd met het besluit van de provincie Noord-Brabant om mede te investeren in de nieuwe F-35 motorenonderhoudsfaciliteit. Samen met de investerende partijen streven we naar kennisbehoud, betaalbaar onderhoud, innovatie, werkgelegenheid en de ontwikkeling van Maintenance Valley tot center of excellence in Zuid-west-Nederland.”


Advertisements


Visit Analytics