Honderd ontslagen bij MENZIES WORLD CARGO op Schiphol

09/21/17

Honderd ontslagen bij MENZIES WORLD CARGO op SchipholAirBridgeCargo Boeing 747-8

SCHIPHOL - Bij Menzies World Cargo op Schiphol vallen ruim honderd ontslagen. Dat hebben de vakbonden woensdagochtend te horen gekregen. Daarnaast dreigen ook nog eens tientallen uitzendkrachten hun werk te verliezen bij het vrachtafhandelingsbedrijf op Schiphol.

Menzies moet ingrijpen nu de grootste klant, AirBridgeCargo (ABC), een groot aantal slots op Schiphol verliest. De Russische vrachtmaatschappij heeft niet tachtig procent van haar slots op tijd heeft gevlogen, waarop de slotcoördinator op Schiphol heeft besloten die slots niet meer toe te kennen aan ABC. Menzies raakte bovendien Etihad als klant kwijt.

Het nieuws over de ontslagen bij Menzies World Cargo komt op dezelfde dag dat FNV Luchtvaart op Schiphol en in Den Haag aandacht vraagt voor het probleem met slots op Schiphol, waardoor vrachtmaatschappijen steeds minder vluchten kunnen uitvoeren. Vrachtafhandelaars als Menzies worden daardoor hard getroffen.

“De werkers bij die bedrijven dreigen daarvan nu het slachtoffer te worden. Terwijl hen geen enkele blaam treft”, zegt Jan van den Brink van FNV Luchtvaart. De vakbond wil dat er betere keuzes worden gemaakt zodat de werkgelegenheid op Schiphol blijft behouden. Als dezelfde strenge regels worden aangehouden voor vrachtvervoer als voor personenvervoer zullen verschillende cargo airlines straks geen slots meer krijgen op Schiphol, zo is de vrees.

FNV Luchtvaart zegt wel "verbijsterd" te zijn dat Menzies al direct besluit om ruim 100 mensen te ontslaan. "Menzies loopt voor de troepen uit", zegt Van der List. Menzies is een van de vier onafhankelijke vrachtafhandelaars op Schiphol, naast Dnata, Swissport Cargo en WFS.


20 september 2017 - 14:24 | Door: Luchtvaartnieuws.nl  | Foto: AirBridgeCargo


Advertenties


Visit Analytics